fbpx

Najbolja stvar koju možete da uradite za sebe po kišnom danu je…

Biti zamotan u ćebe, gledati neki dobar film uz šolju tople čokolade zvuči sjajno, ali imamo jedan korisniji predlog.

Zašto ne biste provežbali strani jezik – engleski, nemački, italijanski, francuski ili španski, sa predavačima istih i to potpuno besplatno? Još bolja vest, ne morate nigde da odlazite, jer se sve dešava preko Zoom aplikacije?

O čemu se radi?

Berlitz škola stranih jezika, koja spada među one s najdužom tradicijom na svetu, u saradnji s YES LX Club  i Polyglot Srbija učestvuje u projektu “Razgovaraj za posao”.

Projekat ima za cilj da okupi mlade ljude i omogući im da vežbaju tri veštine najvažnije za dobijanje posla i kvalitetan poslovni razvoj:

  • poznavanje stranih jezika
  • komunikacija
  • timski rad

Kada se ovo dešava i kako se priključiti?

Obezbeđena su dva termina, 6. i 13. novembra, od 19:00 do 23:00. Pristupa se putem Zoom aplikacije, a prijava se vrši preko ovog linka.

– Nakon što se pridružite putem Zooma, pitaćemo vas za vaše ime i jezike koji vas zanimaju. Pokazaćemo vam sobu za ćaskanje na izabranom jeziku ili formirati novu, ako ta soba još nije postavljena. U svakoj sobi nalaziće se znak koji će predstavljati jezik koji će se koristiti u toj određenoj sobi. Jedino pravilo je da se taj jezik koristi za komunikaciju u sobi za ćaskanje. Vi odlučujete o svemu drugom – kažu iz škole jezika Berlitz.

Ko stoji za ovog projekta?

Kao što rekosmo, Berlitz je udružio snage sa YES LX Clubom i Polyglot Srbija. YES LX Club je besplatna platforma, formirana u okviru projekta “Razgovaraj za svoj posao”, koji ima za cilj jačanje pametnih, održivih i inkluzivnih mogućnosti za vežbanje stranih jezika za nezaposlenu omladinu u Srbiji, kroz uvođenje, uspostavljanje i promovisanje struktura za jezičku razmenu u Srbiji.

Polyglot je globalna i potpuno besplatna platforma koja povezuje native govornike, a ogranak u Srbiji ima nekoliko hiljada korisnika. Tokom 18 godina postojanja spojila je oko milion ljudi koji su jedni drugima pomagali u učenju stranog jezika.

Ova akcija je deo globalnog projekta „Podrška Evropske unije aktivnom uključivanju mladih”, ukupne vrednosti 4.7 miliona evra, koji finansira Evropska unija i sufinansira Vlada Republike Srbije.

 

Preporuke s weba

Komentari