fbpx

PORUKA SA SRPSKOG DVORA: “Crna Gora, gde nestade čojstvo i junaštvo?!”

Crna Gora nas je još jednom razočarala, a reakcije iz Srbije samo pokazuju da smo, bez obzira na sve, ipak dostojanstveni.

Njegovo kraljevsko visočanstvo Aleksandar Karađorđević je zajedno sa članovima svog Krunskog saveta uputio poruku crnogorskim vlastima povodom zabrane ulaska srpskih intelektualaca u Crnu Goru.

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević je u svojoj poruci istakao da su među intelektualcima kojima je zabranjen ulaz u Crnu Goru i dvojica članova njegovog Krunskog saveta: akademik Matija Bećković i istoričar Čedomir Antić.

Poruku Prestolonaslednika Aleksandra prenosimo u celosti:

Prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević

Sa zgražanjem i nevericom primili smo informaciju o zabrani ulaska u Crnu Goru izrečenu četvorici intelektualaca i stvaralaca iz Srbije, od kojih su dvojica članovi našeg Krunskog saveta. Da stvar bude još neverovatnija i odurnija, ta četvorica uglednih Srba, proglašeni su nepoželjnima zbog namere da učestvuju na proslavi stote godišnjice ujedinjenja Srbije i Crne Gore. U zemlji čija je vlast priznala nezavisnost Kosova!

To nije stvar politike, to je pitanje razuma, časti i ljudskog dostojanstva ili nedostatka istih.

Nadali smo se da su u pitanju samo neproverene vesti raznih medija! Sada znamo da mediji nisu izmislili ništa, jer se nešto ovako zaista i opire mašti, ma koliko plodnoj. To nije pitanje četvorice ljudi, građana Srbije, to je pitanje namernog, tendencioznog i beskrupuloznog podsmevanja istoriji, čojstvu i junaštvu!

Za to nisu krivi ovi kojima je zabranjen ulaz u Crnu Goru!

Preporuke s weba

Komentari